18 november Fotografiecafé: Foodfotografie met Remko Kraaijeveld

 

Less
is
more!

Zondag 18 november

Het Gooisch Fotografiecafé
met

  Remko Kraaijeveld

Fotograaf Remko Kraaijeveld is vanaf het begin van zijn carrière gefascineerd door alles wat met eten te maken heeft. De structuur, de sappigheid, de grafische vormen - voedsel als visuele poëzie. Hij is een van de toonaangevende foodfotografen in Nederland.

Zijn gebruik van licht, daglicht of studiolicht is puur en eenvoudig, waarin ook de complexiteit schuilt, omdat je je nergens achter kunt verbergen, 'less is more' met eten in de hoofdrol.

Hij heeft talloze awards gewonnen, gefotografeerd voor meer dan 50 kookboeken en werkt over de wereld voor internationale tijdschriften, kookboeken, restaurants en reclamebureaus.

Remko zal tijdens deze lezing vertellen over de totstandkoming van het boek Smokey Goodness Winter BBQ.
Wil je meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zondag 18 november 15.00 uur
Het Gooisch Fotografiecafé
Krachtcentrale, Havenstraat 76, Huizen

Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50.
Na deze culinaire lezing nog zin in een heerlijk diner of gezellige borrel in het Café Restaurant De-krachtcentrale? Ga voor het menu en reserveren naar www.caferestaurantdekrachtcentrale.nl

Voor alle bezoekers van het Gooisch Fotografiecafé heeft chefkok Tarek van het restaurant alvast een smakelijke amuse gemaakt. Bon appétit!

 


 

Expositie 'Plumage diverse' in de Bibliotheek Huizen

Vrijdag 9 november om 17.00 uur opent in de Bibliotheek Huizen de expositie 'Plumage diverse', waarmee de cursisten van 'Concept en Compositie' hun opleiding afronden.

Het is een gevarieerde tentoonstelling geworden: Ria Timmerman liet zich inspireren door de Krachtcentrale, Betha Horsmeier-Bouter door haar huisgenoten 'Monkey en Mickey', Hennie Gennee koos als thema 'Pa en Ma' en Frank Bakker dook in het Verleden, Heden en nam alvast een kijkje in de Toekomst.

De onderstaande foto's zijn gemaakt door Frank Bakker en - hoe kan het anders - Betha Horsmeier.

We zien je vrijdag 9 november graag bij de feestelijke opening van de expostie tussen 17.00 en 17.50 uur, iedereen is welkom, een drankje staat voor je klaar. De Bibliotheek is gevestigd aan Plein 2000 nummer 1. De expositie is nog tot en met 18 december 2018 in de bibliotheek te zien tijdens de openingstijden.

 


 

Winnaars van 'Onbeperkt Fotogeniek' bekend.

De Gooische Fotoschool en Sport Platform Huizen werkten samen tijdens ‘Sportmaand September’: de maand waarin sportverenigingen hun beste beentje voorzetten om zoveel mogelijk Huizers aan het sporten te krijgen. Samen organiseerden ze de fotowedstrijd 'Onbeperkt Fotogeniek' en de winnaars zijn bekend! Onze studenten Simone Vrakking (Obstacle Run), Kees Zwart (schaken) en Sander Den Oude (atletiek) maakten de mooiste foto's volgens de jury. Sander won de eerste prijs,  gevolgd door Simone en de derde prijs was voor Kees. De foto's zijn nog de hele maand in het gemeentehuis te zien.

Het Nieuwsblad voor Huizen schreef er een mooi stuk over.

 


 

Flitsen voor beginners en gevorderden

Nog twee keer trekt Evert Doorn dit jaar zijn flitsers uit de kast om je alles over flitsen te leren.

Op zondag 9 december de beginnersworkshop 'To Flits or not to Flits'. Evert leert je alle geheimen over het werken met een flitser en hoe je deze mooi kunt gebruiken in combinatie met daglicht. Hier vind je alle details.

Zondag 16 december zijn de gevorderden aan de beurt in de workshop Flitsen 'The next level'. Evert trekt dan alle registers open en leert je werken met een reportageflitser los van je camera, met meer flitsers tegelijk en leert je hoe je flitsparaplu’s, kleine softboxen of kleurengels kunt inzetten. Op de website vind je alle informatie.

Scroll to top