21 oktober: Fotografiecafé met Selma van der Bijl

Gevlucht, ver van huis, zonder gezin, familie, vrienden. Mensen die je los moest laten om weer een toekomst te krijgen. En dan, wachten totdat je weer met je gezin herenigd wordt, soms pas na jaren. In het project Geluk(t) legt Selma van der Bijl die bijzondere momenten van hereniging vast, de emoties die vlak voor haar lens ontluiken, dichtbij en intiem. Bewogen momenten gevangen door haar camera. Ze gaat voorbij de nummers en statistieken. Ze geeft vluchtelingen weer een gezicht: een vader, een moeder, een kind, mensen die elkaar lang hebben moeten missen.

Leven verpakt in liefde, hoop en geluk. Selma vangt graag die momenten in het leven: een bruiloft, de eerste kennismaking met nieuw leven bij een geboorte of een hereniging van mensen die elkaar door omstandigheden moesten loslaten. Wat ze ziet, legt ze vast, 'what I see, is what you get'. Vanuit oprechte interesse en betrokkenheid kiest ze haar projecten. Verbinding en menselijkheid staan daarbij voorop.

In haar prille carrière, eind 2017 studeerde ze af aan de Fotoacademie Amsterdam als journalistiek/documentair fotograaf, won ze al veel prijzen: de Canon Zilveren Camera in de categorie kunst, cultuur en entertainment met een foto van een thuisbevalling, de Paul Peters Fotoprijs en Alfred Fried Photography Award met haar afstudeerproject
Geluk(t). Selma is een topfotografe met prachtig werk, een mooi verhaal en een belofte voor de toekomst.

Wil je meer zien en horen van deze topfotografe en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zondag 21 oktober 15.00 uur
Het Gooisch Fotografiecafé
Krachtcentrale, Havenstraat 76, Huizen

Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per e-mail bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50.

Meer over Selma van der Bijl
What I see, is what you get

The early bird catches the worm..... of in dit geval vangt: de zonsopkomst

Je moest er wat voor over hebben, voor de Workshop Zonsopkomst op 7 oktober met Frank Bakker: om 6.45 uur verzamelen op de hei. Maar het resultaat is prachtig. Caroline Frensen ving de zonsopkomst, Frank Bakker de cursisten.

's Middags werd bij Evert Doorn het licht juist 'gemanipuleerd' in de Workshop Flitsen.

Lekker buiten experimenteren  met het concept 'invul flits' en met een 'softbox met flitser' aan de slag. Abracadabra? Voor beginners is er 9 december weer een Workshop Flitsen en voor wie het al gesneden koek is: 16 december geeft Evert een Workshop voor gevorderden met o.a. het gebruik van een reportage flitser van de camera af.

Vang de nazomer in de workshops Botanie & Fotografie

In oktober kun je nog een aantal keer met Petra Verbrugge mee om de nazomer vast te leggen: zaden, noten, de kleuren van de herfst in bladeren en bessen. Alle workshops zijn op zondag op de hei bij de Tafelberg Blaricum, bij slecht weer gaat de workshop niet door.

Data:
14 oktober
28 oktober

De workshop is van 10:00 tot 16:00 uur en kost € 75,- inclusief lunch, koffie, thee, afsluitende borrel en BTW. Je hebt geen speciale camera nodig om mee te doen aan deze workshop, een smartphone met goede camera is al genoeg. Fotografeert Petra zelf ook vaak mee.

Kijk voor meer informatie op www.degooischefotoschool.nl. 

Scroll to top