Fotografiecafé zaterdag 30 juni met René Koster

Zaterdag 30 juni

Het Gooisch Fotografiecafé
met

René Koster

'Maak je eigen verhaal'

Ooit teruggekomen van een verre reis met foto’s die in elke reisgids staan? Kom dan luisteren naar René Koster. René is gepokt en gemazeld in het maken van reisreportages, mini-documentaires waarin hij met zijn verbeeldingskracht én gedegen voorbereiding foto’s met een verhaal maakt. Foto’s met meer dan één verhaallijn. Hij zoekt uit wat de geschiedenis van het gebied is, wat er al in woord en beeld gemaakt is en welk verhaal hij wil vertellen. En ter plaatse vult hij dat aan met wat er is, wat hij op dat moment belangrijk vindt. Zo maakt hij zijn reisverhalen en portretten van de mensen die onderweg treft.

Kom luisteren naar zijn verhaal over Antarctica, een verhaal waarin je de sneeuwvlokken op zijn jas hoort vallen. En alle andere mooie verhalen die hij met zijn camera heeft geschoten. René geeft je handvatten om van jouw reisfoto’s ook reisverhalen te maken.

Na zijn studie aan de Kunst Academie Sint Joost reist René Koster de wereld rond op zoek naar bijzondere verhalen en personen.

In 2001 maakt hij zijn eerste reportage ‘De Grote Oversteek’. Samen met schrijver Tommy Wieringa visualiseert hij hierin de oversteek met de QEII van Southampton naar New York in de traditie van de grote stoomboten. Vele reizen volgen, onder andere naar Antarctica en Groenland. Zijn reportages zijn gepubliceerd in The Washington Post, Lonely Planet en National Geographic Traveller en andere gerenommeerde bladen.

Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in portretten. Met zijn camera vangt hij het beeld van gedreven, bijzondere mensen die hij ontmoet tijdens zijn reizen of die hij in opdracht voor tijdschriften maakt. Altijd op zoek naar schoonheid, schoonheid in verstilling en het bijzondere. 

René Koster won twee keer een Travel Photographer of the Year Award en een London Photographic Association Award.

Wil je graag meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zaterdag 30 juni, inloop vanaf 15.00 uur
René zal rond half 4 aftrappen
Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2, Huizen

 
Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per email bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 5,-. 

Scroll to top