20 Januari 2019: Het Gooisch Fotografiecafé met Diana Blok

Diana Blok is 1952 geboren in Montevideo, Uruguay, Zuid Amerika. Ze heeft sociologie gestudeerd in Mexico City, voordat zij in 1974 naar Amsterdam kwam, waar zij zich ging bekwamen in fotografie en beeldende kunst.

De meerdere talensprekende kunstenares onderzoekt haar onderwerpen naar identiteit, gender, seksuele verscheidenheid en cultuur met een poëtische- en confronterende beeldende taal. Geënsceneerde fotografie, portretten en film zijn haar meest recente projecten waar het bevroren beeld naar het bewegende beeld wordt getoond in een interactieve media-installatie.

Haar portret project “Adventures in Cross Casting” confronteert Diana gender-identiteit discriminatie op een speelse manier.

In Rio de Janeiro is zij gaan exposeren met designer Pawel Pokutycki met de interactieve video installatie “Gender Monologues”. Naast het fotograferen geeft Diana Blok les in ‘Fine art Fotografie’ aan de Kunstacademie in Den Haag.

Ook geeft Diana regelmatig workhops, lezingen en master classes in Europa en daarbuiten. Momenteel is zij gast-docent aan de Kunstacademie in Valencia.

Scroll to top