Introductie in de Fotografie II

Kan je al redelijk met je camera overweg, door ervaring of doordat je Introductie in de Fotografie I hebt gedaan, maar vind je de Cursus Fotografie voor Gevorderden nog te uitdagend? Dan is de Cursus Introductie in de Fotografie II echt iets voor jou.

We gaan je leren hoe jouw foto's meer indruk maken door de juiste beeldopbouw en compositie. Daarnaast nemen we diafragma, sluitertijden, ISO, witbalans weer door en gaan verder met onder andere scherpstelmethodes, AF/MF, verschil tussen meting van je belichting en de meting van de scherpte, belichten en correctie, zwart wit fotografie. Wat het verschil is tussen JPEG of RAW en nog veel meer instellingen. Je leert nog beter de functies van je camera te beheersen en hoe je deze toe kunt passen bij landschap-, portret- en flitsfotografie of dichtbij. En we geven je een introductie in Photoshop en Lightroom.

Na de cursus kun je eventueel verder met de Cursus Gevorderden in de Fotografie of de Cursus Concept en Compositie.

Voor deze cursus moet je een camera hebben waar je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Dat is bij de spiegelreflex en de systeemcompact-camera altijd het geval. Ook sommige compactcamera's hebben deze mogelijkheid. Vraag het ons als je twijfelt.

Elke les krijg je opdrachten mee. Tijdens de volgende les bespreken we gezamenlijk de opdrachten, zo leer je ook veel van je medecursisten! Daarnaast oefen je veel tijdens de lessen zodat je wat je leert gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Bij onze opleidingen kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en kleine groepen: maximaal zeven cursisten.

Kosten
Kosten van de cursus (8 lessen) bedragen € 310,-. inclusief lesmateriaal, btw en individuele begeleiding.

Vakantie of een andere reden dat je een les moet missen? Geen probleem. Je kunt je les inhalen bij een andere groep of apart met de docent. Zo hoef je nooit een les te missen!

Cursuslocatie
Trekkerweg 3c 1276 XP Huizen, ingang aan Weideweg

Startdata en lestijden

Voorjaar 2019
Dinsdag 12 februari 19:15 – 21:30 uur
Woensdag 13 februari 10:00 – 12:00 uur
Donderdag 14 februari 19:15 – 21:30 uur
Zaterdag 16 februari 10:00 – 12:00 uur

Inschrijven kan onderaan deze pagina, via het contact formulier rechts op deze pagina of via Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45. Je kan ook bij haar terecht voor advies welke opleiding het beste bij jou past.

Het programma ‘Introductie in de Fotografie II’:

Les 1
Kennismaking, meegenomen werk bekijken.
Hierna gaan we het over de camera zelf hebben: Bestandsformaten, full frame camera en cropfactor, kleurprofielen. Objectieven en brandpuntsafstanden. Je krijgt een opdracht mee voor thuis.

Les 2
Compositie, sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, belichtingsdriehoek. Opdracht: Maak een opstelling en een foto met de automaat, analyseer de foto en probeer de foto te verbeteren in de handmatige stand.

Les 3
Witbalans, Grijskaart en Custom balance, over- en onderbelichten, Histogrammen. Opdracht: Maak een Foto van de opstelling met verschillende instellingen in de witbalans. Maken van foto met Custom balance / Grijskaart, voor de volgende les.

Les 4
Introductie Beeldbewerking Photoshop & Lightroom. Welke software is er (gratis en betaald). Openen van de RAW bestanden, Kleur aanpassingen. (witbalance, belichting, helderheid), Aanpassen formaat, aanpassen EXIF data. Opdracht: Foto die je gemaakt hebt in de handmatige stand bewerken met de software voor een nog beter resultaat.

Les 5
Scherpstelmethodes: spotmeting, AF/MF, scherpstelpunten, verschil tussen meting van je belichting en de meting van de scherpte. Daarna naar buiten voor een opdracht. (nieuws, straat, enzovoort).

Les 6
Zwartwit fotografie en eind presentatie.

Aanmelden / Meer informatieAanmelden

Handig met je camera leren omgaan en uitstekend leren fotograferen bij de Gooische Fotoschool! Compact-camera, spiegelreflexcamera of de camera op je mobiele telefoon. De Gooische Fotoschool verzorgt cursussen fotografie voor beginners en voor gevorderden.

Scroll to top