20 Januari 2019: Het Gooisch Fotografiecafé met Diana Blok

Diana Blok is 1952 geboren in Montevideo, Uruguay, Zuid Amerika. Ze heeft sociologie gestudeerd in Mexico City, voordat zij in 1974 naar Amsterdam kwam, waar zij zich ging bekwamen in fotografie en beeldende kunst.

De meerdere talensprekende kunstenares onderzoekt haar onderwerpen naar identiteit, gender, seksuele verscheidenheid en cultuur met een poëtische- en confronterende beeldende taal. Geënsceneerde fotografie, portretten en film zijn haar meest recente projecten waar het bevroren beeld naar het bewegende beeld wordt getoond in een interactieve media-installatie.

Haar portret project “Adventures in Cross Casting” confronteert Diana gender-identiteit discriminatie op een speelse manier.

In Rio de Janeiro is zij gaan exposeren met designer Pawel Pokutycki met de interactieve video installatie “Gender Monologues”. Naast het fotograferen geeft Diana Blok les in ‘Fine art Fotografie’ aan de Kunstacademie in Den Haag.

Ook geeft Diana regelmatig workhops, lezingen en master classes in Europa en daarbuiten. Momenteel is zij gast-docent aan de Kunstacademie in Valencia.

Open Dagen januari 2019

7, 18, 19, 26 en 27 januari zijn er weer onze Open Dagen.

Is fotografie een passie van je? Wil je nog meer uit die prachtige camera halen? Heb je je altijd al verder willen ontwikkelen als fotograaf? Overweeg je van fotograferen je beroep te maken? Of wil je gewoon mooiere foto’s maken?

Kom de sfeer proeven tijdens de Open Dagen. Loop vrijblijvend binnen tussen 10.00 uur in de ochtend en 20.00 uur ’s avonds op onze locatie aan de Trekkersweg 3c, in Huizen. Maak kennis met de bevlogen docenten, ontdek welke cursus of opleiding bij je past of laat je voorlichten over privéles en coaching. Neem gerust je camera of foto’s mee, als je daar vragen over hebt.

Mocht je niet kunnen op een van deze dagen, neem dan contact op met Helen Hofman, 06 15 11 54 45, helenhofman@degooischefotoschool.nl, en zij vertelt je alles over ons aanbod.

18 november Fotografiecafé: Foodfotografie met Remko Kraaijeveld

 

Less
is
more!

Zondag 18 november

Het Gooisch Fotografiecafé
met

  Remko Kraaijeveld

Fotograaf Remko Kraaijeveld is vanaf het begin van zijn carrière gefascineerd door alles wat met eten te maken heeft. De structuur, de sappigheid, de grafische vormen - voedsel als visuele poëzie. Hij is een van de toonaangevende foodfotografen in Nederland.

Zijn gebruik van licht, daglicht of studiolicht is puur en eenvoudig, waarin ook de complexiteit schuilt, omdat je je nergens achter kunt verbergen, 'less is more' met eten in de hoofdrol.

Hij heeft talloze awards gewonnen, gefotografeerd voor meer dan 50 kookboeken en werkt over de wereld voor internationale tijdschriften, kookboeken, restaurants en reclamebureaus.

Remko zal tijdens deze lezing vertellen over de totstandkoming van het boek Smokey Goodness Winter BBQ.
Wil je meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zondag 18 november 15.00 uur
Het Gooisch Fotografiecafé
Krachtcentrale, Havenstraat 76, Huizen

Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50.
Na deze culinaire lezing nog zin in een heerlijk diner of gezellige borrel in het Café Restaurant De-krachtcentrale? Ga voor het menu en reserveren naar www.caferestaurantdekrachtcentrale.nl

Voor alle bezoekers van het Gooisch Fotografiecafé heeft chefkok Tarek van het restaurant alvast een smakelijke amuse gemaakt. Bon appétit!

 


 

Expositie 'Plumage diverse' in de Bibliotheek Huizen

Vrijdag 9 november om 17.00 uur opent in de Bibliotheek Huizen de expositie 'Plumage diverse', waarmee de cursisten van 'Concept en Compositie' hun opleiding afronden.

Het is een gevarieerde tentoonstelling geworden: Ria Timmerman liet zich inspireren door de Krachtcentrale, Betha Horsmeier-Bouter door haar huisgenoten 'Monkey en Mickey', Hennie Gennee koos als thema 'Pa en Ma' en Frank Bakker dook in het Verleden, Heden en nam alvast een kijkje in de Toekomst.

De onderstaande foto's zijn gemaakt door Frank Bakker en - hoe kan het anders - Betha Horsmeier.

We zien je vrijdag 9 november graag bij de feestelijke opening van de expostie tussen 17.00 en 17.50 uur, iedereen is welkom, een drankje staat voor je klaar. De Bibliotheek is gevestigd aan Plein 2000 nummer 1. De expositie is nog tot en met 18 december 2018 in de bibliotheek te zien tijdens de openingstijden.

 


 

Winnaars van 'Onbeperkt Fotogeniek' bekend.

De Gooische Fotoschool en Sport Platform Huizen werkten samen tijdens ‘Sportmaand September’: de maand waarin sportverenigingen hun beste beentje voorzetten om zoveel mogelijk Huizers aan het sporten te krijgen. Samen organiseerden ze de fotowedstrijd 'Onbeperkt Fotogeniek' en de winnaars zijn bekend! Onze studenten Simone Vrakking (Obstacle Run), Kees Zwart (schaken) en Sander Den Oude (atletiek) maakten de mooiste foto's volgens de jury. Sander won de eerste prijs,  gevolgd door Simone en de derde prijs was voor Kees. De foto's zijn nog de hele maand in het gemeentehuis te zien.

Het Nieuwsblad voor Huizen schreef er een mooi stuk over.

 


 

Flitsen voor beginners en gevorderden

Nog twee keer trekt Evert Doorn dit jaar zijn flitsers uit de kast om je alles over flitsen te leren.

Op zondag 9 december de beginnersworkshop 'To Flits or not to Flits'. Evert leert je alle geheimen over het werken met een flitser en hoe je deze mooi kunt gebruiken in combinatie met daglicht. Hier vind je alle details.

Zondag 16 december zijn de gevorderden aan de beurt in de workshop Flitsen 'The next level'. Evert trekt dan alle registers open en leert je werken met een reportageflitser los van je camera, met meer flitsers tegelijk en leert je hoe je flitsparaplu’s, kleine softboxen of kleurengels kunt inzetten. Op de website vind je alle informatie.

21 oktober: Fotografiecafé met Selma van der Bijl

Gevlucht, ver van huis, zonder gezin, familie, vrienden. Mensen die je los moest laten om weer een toekomst te krijgen. En dan, wachten totdat je weer met je gezin herenigd wordt, soms pas na jaren. In het project Geluk(t) legt Selma van der Bijl die bijzondere momenten van hereniging vast, de emoties die vlak voor haar lens ontluiken, dichtbij en intiem. Bewogen momenten gevangen door haar camera. Ze gaat voorbij de nummers en statistieken. Ze geeft vluchtelingen weer een gezicht: een vader, een moeder, een kind, mensen die elkaar lang hebben moeten missen.

Leven verpakt in liefde, hoop en geluk. Selma vangt graag die momenten in het leven: een bruiloft, de eerste kennismaking met nieuw leven bij een geboorte of een hereniging van mensen die elkaar door omstandigheden moesten loslaten. Wat ze ziet, legt ze vast, 'what I see, is what you get'. Vanuit oprechte interesse en betrokkenheid kiest ze haar projecten. Verbinding en menselijkheid staan daarbij voorop.

In haar prille carrière, eind 2017 studeerde ze af aan de Fotoacademie Amsterdam als journalistiek/documentair fotograaf, won ze al veel prijzen: de Canon Zilveren Camera in de categorie kunst, cultuur en entertainment met een foto van een thuisbevalling, de Paul Peters Fotoprijs en Alfred Fried Photography Award met haar afstudeerproject
Geluk(t). Selma is een topfotografe met prachtig werk, een mooi verhaal en een belofte voor de toekomst.

Wil je meer zien en horen van deze topfotografe en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zondag 21 oktober 15.00 uur
Het Gooisch Fotografiecafé
Krachtcentrale, Havenstraat 76, Huizen

Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per e-mail bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50.

Meer over Selma van der Bijl
What I see, is what you get

The early bird catches the worm..... of in dit geval vangt: de zonsopkomst

Je moest er wat voor over hebben, voor de Workshop Zonsopkomst op 7 oktober met Frank Bakker: om 6.45 uur verzamelen op de hei. Maar het resultaat is prachtig. Caroline Frensen ving de zonsopkomst, Frank Bakker de cursisten.

's Middags werd bij Evert Doorn het licht juist 'gemanipuleerd' in de Workshop Flitsen.

Lekker buiten experimenteren  met het concept 'invul flits' en met een 'softbox met flitser' aan de slag. Abracadabra? Voor beginners is er 9 december weer een Workshop Flitsen en voor wie het al gesneden koek is: 16 december geeft Evert een Workshop voor gevorderden met o.a. het gebruik van een reportage flitser van de camera af.

Vang de nazomer in de workshops Botanie & Fotografie

In oktober kun je nog een aantal keer met Petra Verbrugge mee om de nazomer vast te leggen: zaden, noten, de kleuren van de herfst in bladeren en bessen. Alle workshops zijn op zondag op de hei bij de Tafelberg Blaricum, bij slecht weer gaat de workshop niet door.

Data:
14 oktober
28 oktober

De workshop is van 10:00 tot 16:00 uur en kost € 75,- inclusief lunch, koffie, thee, afsluitende borrel en BTW. Je hebt geen speciale camera nodig om mee te doen aan deze workshop, een smartphone met goede camera is al genoeg. Fotografeert Petra zelf ook vaak mee.

Kijk voor meer informatie op www.degooischefotoschool.nl. 

30 September: Fotografiecafé met Eddy van Wessel

Een jaar geleden, bij het eerste Gooische Fotografiecafé in het Kunstkantoor Huizen, was fotograaf Eddy van Wessel (1965) te gast. Een groot succes. We zijn erg blij dat we 30 september hem weer in het fotografiecafé hebben staan, dit keer in de prachtige Krachtcentrale.

Eddy van Wessel (1965) woont in het Gooi en werkt in diverse conflict- en rampgebieden, hij fotografeert het liefst in zwartwit. ,,Dan worden ineens zoveel dingen duidelijk”. Eddy is een Nederlandse oorlogsfotograaf met een duidelijk eigen handschrift. Zijn foto’s worden gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Stern, Paris Match, LeMonde2 en The Washington Post Magazine. Hij won de Zilveren Camera 2015 voor zijn voor zijn serie ‘Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47’. Deze foto’s brengen de strijd tegen IS in Irak en Syrië in beeld. Eddy won in 2012 ook de Zilveren Camera. Tweemaal was hij fotojournalist van het jaar.

Wil je meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zondag 30 september, 15.00 uur
Het Gooisch Fotografiecafé

Krachtcentrale, Havenstraat 76, Huizen

Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per e-mail bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van
€ 7,50.

Workshops zomer en najaar 2018

Heb je je vakantie er al op zitten of laat die nog even op zich wachten? Vervelen hoeft zeker niet, we hebben deze zomer mooie workshops voor je. Goed verzorgde workshops van een hele dag of mini-workshop voor aan het begin of einde van je (werk)dag. De workshops lopen door tot in de herfst.

Workshop Botanie & Fotografie     

Niks zo leuk als op je knieën dat ene mooie bloemetje fotograferen. Tenminste, we merken dat veel van onze cursisten dat graag doen. Maar hoe zorg je nou dat dat niet zo’n cliché plaatje wordt dat al duizend keer geschoten is? Dat gaat Petra Verbrugge je leren!

Bernagie, ook vaak komkommerkruid genoemd. © Petra Verbrugge

Deherania smaragdina
© Petra Verbrugge

Tempelboom of Frangipani
© Petra Verbrugge

Petra is beeldend kunstenaar, fotograaf én geeft al tien jaar rondleidingen in Hortus Botanicus in Amsterdam, een van de oudste botanische tuinen ter wereld en nog steeds bijzonder indrukwekkend. ,,Voor het fotograferen van planten moet je veel geduld hebben. Het gaat om kijken, verwonderen en creëren. Je moet aandacht hebben voor compositie, lichtinval en voor zeggingskracht. Wat wil je uitdrukken? “, volgens Petra.

Wij waren onder de indruk van Petra’s CV en zijn er blij mee dat zij voor ons deze workshops wil verzorgen. Uiteraard met de ‘finishing touch’ van de Gooische Fotoschool. Dat wil zeggen: veel persoonlijke aandacht, goede catering en kleine groepen (maximaal 12 personen).

De dag begint met koffie en een presentatie van werk van bekende fotografen en planten uit de regio. Daarna stuurt Petra je op pad met uitdagende opdrachten zoals ‘fotografeer een brandnetel’. Ja, maak daar maar eens een foto van met zeggingskracht. En natuurlijk nog veel meer mooie opdrachten deze dag. Rond de middag pauze met een goed verzorgde lunch en de dag wordt afgesloten met een drankje, een klein hapje en samen kijken naar de deze dag gemaakte foto’s.

De workshop is van 10:00 tot 16:00 uur en kost € 75,- inclusief lunch, koffie, thee, afsluitende borrel en BTW. Je hebt geen speciale camera nodig om mee te doen aan deze workshop, een smartphone met goede camera is al genoeg. Fotografeert Petra zelf ook vaak mee.

Meer informatie of inschrijven?  Stuur een e-mail aan info@degooischefotoschool.nl of neem contact op met Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45.

Data:

29 juli, Theetuin Eemnes
19 augustus, de hei bij Blaricum
26 augustus, Theetuin Eemnes
9 september, de hei bij Blaricum
16 september, Theetuin Eemnes
23 september, de hei bij Blaricum

 

Workshop Zonsopkomst of Zonsondergang Fotografie

Een mooie manier om je (werk)dag te starten of af te sluiten: een Workshop Zonsopkomst of Zonsondergang Fotografie. En natuurlijk een prima manier voor al onze (oud)cursisten om je kennis in de praktijk te toetsen. Je gaat zelf aan de slag en daarnaast krijg je leuke, leerzame (team)opdrachten.

De workshops duren 2 ½ uur en kosten € 35,- inclusief BTW. De begintijden zijn afgestemd op de zonsopkomst of –ondergang op die datum. Je hebt een camera nodig waarbij je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Vraag het ons als je twijfelt of dit kan met je camera.

 Meer informatie of inschrijven?  Stuur een e-mail aan info@degooischefotoschool.nl of neem contact op met Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45.

 Data:

5 september -  19:30 uur – zonsondergang bij de Haven van Huizen

12 september – 19:30 uur – zonsondergang bij de hei Blaricum

30 september – 6:45 uur – zonsopkomst bij de Haven van Huizen

7 oktober – 6:45 uur – zonsopkomst bij de hei Blaricum

 

Startdata cursussen najaar 2018

 

Introductie in de Fotografie I
Dinsdag 18 september 19:15 – 21:30 uur

Woensdag 19 september 10:00 – 12:00 uur

Donderdag 20 september 19:15 – 21:30 uur

Zaterdag 22 september 10:00 – 12:00 uur

Introductie in de Fotografie II

Dinsdag 25 september 19:15 – 21:30 uur

Woensdag 26 september 19:15 – 21:30 uur

Donderdag 27 september 19:15 – 21:30 uur

Gevorderden in de Fotografie

Zaterdag 29 september 9:30 – 12:30 uur

Woensdag 3 oktober 9:30 – 12:30 uur

Woensdag 3 oktober 19:00 – 22:00 uur

Concept en Compositie

Dinsdag 2 oktober 19:15 – 21:30 uur

Zaterdag 7 oktober 10:15 – 12:30 uur

 

Wil je advies wat voor jou een goede cursus is? Helen Hofman adviseert je graag tel. 06 - 15 11 54 45 of stuur een e-mail aan info@degooischefotoschool.nl.

To ‘Flits’ or not to ‘Flits’ – 8 juli Workshop Flitsen door Evert Doorn

To 'Flits'or not to 'Flits'

Veel mensen vinden fotograferen met een flits maar niks. Ze vinden het lelijk of weten niet goed hoe ze moeten flitsen. Maar als je het goed doet, kan het prachtige foto’s opleveren. Mooier dan zonder flits of met een hele andere sfeer door het gebruik flits.

En in de praktijk is het gebruik van een flitser veel simpeler dan gedacht! Topfotograaf Evert Doorn, die 31 maart ook een Fotografiecafé voor ons verzorgde, gaat je alle ins en outs vertellen: hoe gebruik je een flitser op je camera of juist los naast je camera, hoe kun een flitser mooi gebruiken in combinatie met daglicht. Kortom: alle geheimen van het werken met een flitser!
Dat doet hij in een Workshop Flitsen op zondag 8 juli op de Fotoschool. Wat je nog moet weten:

 • Dure studioflitsers zijn niet nodig, in de workshop gebruikt Evert een reportageflitser.
 • Evert gaat ter plekke foto's schieten en laat zien wat het effect van flitsen is.
 • Daarna ga je zelf aan de slag met je flitser en daarbij blijft niets 'onbeflitst': alle hoeken en gaten van het Kunstcafé zoekt hij op, je portretteert elkaar, gaat naar buiten.
 • Neem je camera en eigen flitser mee.
 • Kosten € 75,- inclusief lunch.
 • maximaal 8 personen.

Het wordt een interactieve workshop waar je veel gaat leren! Heb je al vragen aan Evert over flitsen? Geef ze gelijk door bij je inschrijving via info@degooischefotoschool.nl.

Zondag 8 juli, inloop vanaf 9.30 uur
Evert start rond 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur

Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2, Huizen

Inschrijven via info@degooischefotoschool.nl onder vermelding van je naam en woonplaats (je gegevens worden alleen voor deze workshop gebruikt).

Evert Doorn

 

Fotografiecafé zaterdag 30 juni met René Koster

Zaterdag 30 juni

Het Gooisch Fotografiecafé
met

René Koster

'Maak je eigen verhaal'

Ooit teruggekomen van een verre reis met foto’s die in elke reisgids staan? Kom dan luisteren naar René Koster. René is gepokt en gemazeld in het maken van reisreportages, mini-documentaires waarin hij met zijn verbeeldingskracht én gedegen voorbereiding foto’s met een verhaal maakt. Foto’s met meer dan één verhaallijn. Hij zoekt uit wat de geschiedenis van het gebied is, wat er al in woord en beeld gemaakt is en welk verhaal hij wil vertellen. En ter plaatse vult hij dat aan met wat er is, wat hij op dat moment belangrijk vindt. Zo maakt hij zijn reisverhalen en portretten van de mensen die onderweg treft.

Kom luisteren naar zijn verhaal over Antarctica, een verhaal waarin je de sneeuwvlokken op zijn jas hoort vallen. En alle andere mooie verhalen die hij met zijn camera heeft geschoten. René geeft je handvatten om van jouw reisfoto’s ook reisverhalen te maken.

Na zijn studie aan de Kunst Academie Sint Joost reist René Koster de wereld rond op zoek naar bijzondere verhalen en personen.

In 2001 maakt hij zijn eerste reportage ‘De Grote Oversteek’. Samen met schrijver Tommy Wieringa visualiseert hij hierin de oversteek met de QEII van Southampton naar New York in de traditie van de grote stoomboten. Vele reizen volgen, onder andere naar Antarctica en Groenland. Zijn reportages zijn gepubliceerd in The Washington Post, Lonely Planet en National Geographic Traveller en andere gerenommeerde bladen.

Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in portretten. Met zijn camera vangt hij het beeld van gedreven, bijzondere mensen die hij ontmoet tijdens zijn reizen of die hij in opdracht voor tijdschriften maakt. Altijd op zoek naar schoonheid, schoonheid in verstilling en het bijzondere. 

René Koster won twee keer een Travel Photographer of the Year Award en een London Photographic Association Award.

Wil je graag meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zaterdag 30 juni, inloop vanaf 15.00 uur
René zal rond half 4 aftrappen
Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2, Huizen

 
Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per email bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 5,-. 

Nieuwsbrief Maart – Fotografiecafé 31 maart met Evert Doorn

Zaterdag 31 maart

Het Gooisch Fotografiecafé
met

Evert Doorn

De foto die jouw verhaal vertelt, wordt je niet zomaar in de schoot geworpen. Daar weet beroepsfotograaf Evert Doorn alles van. Voor de ene foto is een strakke voorbereiding nodig: het voorgesprek met je opdrachtgever, ter plaatse problemen oplossen en dan.. maak je die foto die gevraagd is. En voor die andere foto heb je juist veel geduld nodig, wachten, heel lang wachten totdat alle omstandigheden perfect zijn: het licht, het weer, je onderwerp.

Fotografie duizendpoot Evert Doorn combineert drie totaal verschillende fotobedrijven: portretten en reportages voor de zakelijke markt, trouwreportages voor particulieren en wildlife fotografie in (met name) Afrika. Elk bedrijf, elke foto vraagt zijn eigen voorbereiding, een eigen ‘aanvliegroute’ om die foto te maken die het verhaal vertelt. Evert vertelt in het Fotografiecafé op 31 maart welke strategieën hij als professional daarvoor gebruikt.

Wil je graag meer zien en horen van deze topfotograaf en andere fotografie-enthousiastelingen ontmoeten, kom dan ook!

Zaterdag 31 maart, inloop vanaf 15.00 uur
Evert zal rond half 4 aftrappen

Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2, Huizen

Graag vooraf aanmelden via Facebook, telefonisch of per email bij Helen Hofman, 06 15 11 54 45, info@degooischefotoschool.nl. Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 5,-.

31 maart 2018
15:00 uur

Het Kunstkantoor
Kerkstraat 2, Huizen

Nieuwsbrief Februari 2018

De eerste cursussen van het voorjaar zijn begonnen! De animo is zo groot dat we eind maart en begin april van start gaan met een aantal extra opleidingen. Als je geïnteresseerd bent, loop dan op 10 of 14 maart eens binnen bij het Kunstkantoor voor meer informatie. We beginnen ook met een nieuwe opleiding: de Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie. Meer informatie hierover verderop in deze Nieuwsbrief. 
In April en Mei gaan we er weer een aantal keer op uit met een uitstekend verzorgde, ééndaagse workshop: De Hei bij Blaricum, De Veluwe bij Zonsopgang en Stadsfotografie in Amsterdam, er is voor iedereen iets bij. 
Én, een fotografietip: hoe maak je een rechte, 'stille' foto' zonder statief?

 

 

Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie 2018 -2019
 
Wil je je verder bekwamen in conceptontwikkeling en creatieve fotografie? Een autonome fotograaf worden? En wil je je technische kennis naar een hoger niveau brengen, je inhoudelijk beeldend vermogen ontwikkelen? Dan is de Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie voor jou de juiste keuze!
 
In dit studiejaar bezoeken we fototentoonstellingen en exposities, gaan dieper in op de fotografie-kunstgeschiedenis en fotografische technieken. Ook gaan we de grote fotografen en literatuur over fotografie behandelen.

Creatieve en Autonome Fotografie is dé opleiding voor wie zelf haar of zijn fotografische ontwikkeling gaat bepalen en begeleid wil worden om met een boeiend eindportfolio af te studeren.

 
Wat je verder nog moet weten

 • Lesdagen eenmaal per vier weken op zaterdag van 9.30 t/m 13.30 uur.
 • Toelatingseisen: De docenten van de school adviseren over de toelating.
 • Er is halverwege het jaar een tussentijdse toets en er is een eindtoets.
 • Na het eerste jaar kun je doorgaan naar het tweede jaar van de tweejarige deeltijdopleiding.
 • Maximaal 7 deelnemers, veel persoonlijke aandacht.
 • Leslocatie is Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2 in Huizen.

Heb je het afgelopen jaar al een cursus gevolgd bij de Gooische Fotoschool? Dan krijg je 5% korting op deze nieuwe opleiding!
 
Voor meer informatie over deze opleiding en persoonlijk advies kan je contact opnemen met Helen Hofman 06-15115445. Of kom langs op de open dagen: zaterdag 10 maart van 10.00-17.00 uur of woensdag van 11.00 tot 18.00 uur. Beide keren in het Kunstkantoor.
 
Ben je ingeschreven bij de KVK? Dan is de btw volledig aftrekbaar. Sommige werkgevers betalen (een deel van) de opleiding. Verder kan het lesgeld in twee termijnen worden voldaan.

We zien je graag weer terug bij de Fotoschool!

 

Ben je al eens mee geweest met één van onze Workshops? Ook in het voorjaar gaan we er weer op uit. Een volledig verzorgde dag, waarbij je in één dag op een ontspannen manier enorm veel leert op fotografiegebied. De eerstvolgende workshops zijn:
1 april, De hei bij Blaricum
22 april, De Veluwe bij Zonsopgang
6 mei, De hei bij Blaricum
20 mei, Stadsfotografie in Amsterdam 

Kijk hier voor meer informatie.

Onze huidige cursuslocatie Het Kunstkantoor (Kerkstraat 2, Huizen) is een initiatief van de creatievelingen van De Rookerij. Al geruime tijd vindt er een ingrijpende verbouwing plaats van De Krachtcentrale - Havenstraat 76 in Huizen - tot een culturele en creatieve hotspot in Huizen. In de loop van het jaar zullen ook wij waarschijnlijk verhuizen naar deze fantastische plek, en daar zijn we enorm blij mee! 

Deze eerste Fotografie cursussen voor het voorjaar 2018 zijn inmiddels van start gegaan. Eind maart en begin april beginnen er nog nieuwe cursussen Introductie in de Fotografie en Concept en Compositie. Hiervoor is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Wil je meer informatie? Kom dan op zaterdag 10 maart (van 10:00 - 17:00) of woensdag 14 maart (van 12:00 - 18:00) naar één van onze extra Open Dagen in Het Kunstkantoor, of neem contact op met Helen Hofman.

FOTOGRAFIE TIP

Voorkom bewegingsonscherpte en scheve foto’s!
Hoe houd je nu je camera goed vast?
Hoe zonder een statief toch mooie foto’s maken?
 
Gebruik altijd twee handen om je camera vast te houden. Leg de lens van je camera in je linkerhand en laat de body van de camera in je hand en een beetje tegen je pols rusten. Zo kun je met je duim en wijsvinger de scherpstelring of zoom goed bedienen.
Gebruik je rechterhand voor de rechterkant van je camera. Je duim aan de achterkant, je wijsvinger boven de ontspanknop en de drie andere vingers aan de voorkant van de camera. Houd de camera stevig vast maar probeer niet hard te knijpen. Wil je je camera verticaal houden? Dan kun je dezelfde houding gebruiken.

Ben je links? Probeer het dan andersom!. Het is ook een beetje zoeken naar de beste houding.
Om ervoor te zorgen dat je armen ook de juiste steun krijgen, kun je andere hulpmiddelen uit de omgeving gebruiken; een prullenbak, tafel of muurtje.

 

 

Neem ook vooral je tijd en rust wanneer je een foto schiet. Vaak ben je in je hoofd al bezig met iets anders of je volgende foto of onderwerp. Hierdoor maak je onbedoeld bewegingen met je hoofd of benen.

Posts navigation

1 2
Scroll to top