Nieuwsbrief Februari 2018

De eerste cursussen van het voorjaar zijn begonnen! De animo is zo groot dat we eind maart en begin april van start gaan met een aantal extra opleidingen. Als je geïnteresseerd bent, loop dan op 10 of 14 maart eens binnen bij het Kunstkantoor voor meer informatie. We beginnen ook met een nieuwe opleiding: de Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie. Meer informatie hierover verderop in deze Nieuwsbrief. 
In April en Mei gaan we er weer een aantal keer op uit met een uitstekend verzorgde, ééndaagse workshop: De Hei bij Blaricum, De Veluwe bij Zonsopgang en Stadsfotografie in Amsterdam, er is voor iedereen iets bij. 
Én, een fotografietip: hoe maak je een rechte, 'stille' foto' zonder statief?

 

 

Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie 2018 -2019
 
Wil je je verder bekwamen in conceptontwikkeling en creatieve fotografie? Een autonome fotograaf worden? En wil je je technische kennis naar een hoger niveau brengen, je inhoudelijk beeldend vermogen ontwikkelen? Dan is de Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie voor jou de juiste keuze!
 
In dit studiejaar bezoeken we fototentoonstellingen en exposities, gaan dieper in op de fotografie-kunstgeschiedenis en fotografische technieken. Ook gaan we de grote fotografen en literatuur over fotografie behandelen.

Creatieve en Autonome Fotografie is dé opleiding voor wie zelf haar of zijn fotografische ontwikkeling gaat bepalen en begeleid wil worden om met een boeiend eindportfolio af te studeren.

 
Wat je verder nog moet weten

  • Lesdagen eenmaal per vier weken op zaterdag van 9.30 t/m 13.30 uur.
  • Toelatingseisen: De docenten van de school adviseren over de toelating.
  • Er is halverwege het jaar een tussentijdse toets en er is een eindtoets.
  • Na het eerste jaar kun je doorgaan naar het tweede jaar van de tweejarige deeltijdopleiding.
  • Maximaal 7 deelnemers, veel persoonlijke aandacht.
  • Leslocatie is Het Kunstkantoor, Kerkstraat 2 in Huizen.

Heb je het afgelopen jaar al een cursus gevolgd bij de Gooische Fotoschool? Dan krijg je 5% korting op deze nieuwe opleiding!
 
Voor meer informatie over deze opleiding en persoonlijk advies kan je contact opnemen met Helen Hofman 06-15115445. Of kom langs op de open dagen: zaterdag 10 maart van 10.00-17.00 uur of woensdag van 11.00 tot 18.00 uur. Beide keren in het Kunstkantoor.
 
Ben je ingeschreven bij de KVK? Dan is de btw volledig aftrekbaar. Sommige werkgevers betalen (een deel van) de opleiding. Verder kan het lesgeld in twee termijnen worden voldaan.

We zien je graag weer terug bij de Fotoschool!

 

Ben je al eens mee geweest met één van onze Workshops? Ook in het voorjaar gaan we er weer op uit. Een volledig verzorgde dag, waarbij je in één dag op een ontspannen manier enorm veel leert op fotografiegebied. De eerstvolgende workshops zijn:
1 april, De hei bij Blaricum
22 april, De Veluwe bij Zonsopgang
6 mei, De hei bij Blaricum
20 mei, Stadsfotografie in Amsterdam 

Kijk hier voor meer informatie.

Onze huidige cursuslocatie Het Kunstkantoor (Kerkstraat 2, Huizen) is een initiatief van de creatievelingen van De Rookerij. Al geruime tijd vindt er een ingrijpende verbouwing plaats van De Krachtcentrale - Havenstraat 76 in Huizen - tot een culturele en creatieve hotspot in Huizen. In de loop van het jaar zullen ook wij waarschijnlijk verhuizen naar deze fantastische plek, en daar zijn we enorm blij mee! 

Deze eerste Fotografie cursussen voor het voorjaar 2018 zijn inmiddels van start gegaan. Eind maart en begin april beginnen er nog nieuwe cursussen Introductie in de Fotografie en Concept en Compositie. Hiervoor is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Wil je meer informatie? Kom dan op zaterdag 10 maart (van 10:00 - 17:00) of woensdag 14 maart (van 12:00 - 18:00) naar één van onze extra Open Dagen in Het Kunstkantoor, of neem contact op met Helen Hofman.

FOTOGRAFIE TIP

Voorkom bewegingsonscherpte en scheve foto’s!
Hoe houd je nu je camera goed vast?
Hoe zonder een statief toch mooie foto’s maken?
 
Gebruik altijd twee handen om je camera vast te houden. Leg de lens van je camera in je linkerhand en laat de body van de camera in je hand en een beetje tegen je pols rusten. Zo kun je met je duim en wijsvinger de scherpstelring of zoom goed bedienen.
Gebruik je rechterhand voor de rechterkant van je camera. Je duim aan de achterkant, je wijsvinger boven de ontspanknop en de drie andere vingers aan de voorkant van de camera. Houd de camera stevig vast maar probeer niet hard te knijpen. Wil je je camera verticaal houden? Dan kun je dezelfde houding gebruiken.

Ben je links? Probeer het dan andersom!. Het is ook een beetje zoeken naar de beste houding.
Om ervoor te zorgen dat je armen ook de juiste steun krijgen, kun je andere hulpmiddelen uit de omgeving gebruiken; een prullenbak, tafel of muurtje.

 

 

Neem ook vooral je tijd en rust wanneer je een foto schiet. Vaak ben je in je hoofd al bezig met iets anders of je volgende foto of onderwerp. Hierdoor maak je onbedoeld bewegingen met je hoofd of benen.

Scroll to top