Cursussen en Coaching

Maak hieronder een keuze uit een van onze cursussen!
 Terug
8 lessen
€ 350
Concept en Compositie

Concept en Compositie

Deze cursus is bedoeld voor (amateur) fotografen die willen leren werken vanuit een concept: een idee dat je uitwerkt naar een samenhangende fotoserie of presentatie (expositie). Wij leren je alle stappen om daar te komen.
Je maakt foto’s rondom een door jouw gekozen thema en leert meerdere opnamen te combineren tot een prachtige presentatie of aansprekend portfolio. De zeggingskracht van je eindproduct wordt mede bepaald door het hanteren van de compositieregels in combinatie met jouw kennis van opnametechniek.

Belangrijke cursusonderdelen zijn: het vinden van een fotografie-thema (onder andere moodboard en storyboard), uitwerken van het thema naar een concept (plan van aanpak), het toepassen van de compositieregels, toepassen van de fototechniek, het ontwikkelen van een presentatievorm, lay out en eventueel bewerking (Photoshop of Lightroom).

Je werkt gedurende de cursus je eigen thema uit en presenteert dat aan je medecursisten. De cursus sluit af met een expositie.

Na de cursus kun je eventueel verder met de Jaaropleiding Creatieve en Autonome Fotografie.

Voor deze cursus is een camera nodig waar je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Dat is bij de spiegelreflex en de systeemcompact-camera altijd het geval. Ook sommige compactcamera's hebben deze mogelijkheid. Vraag het ons als je twijfelt.

Elke les krijg je opdrachten mee. Tijdens de volgende les bespreken we gezamenlijk de opdrachten, zo leer je ook veel van je medecursisten! Daarnaast oefen je veel tijdens de lessen zodat je wat je leert gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Bij onze opleidingen kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en kleine groepen: maximaal zeven cursisten.

Kosten

Kosten van de cursus (8 lessen) bedragen € 350,-. inclusief lesmateriaal, btw en individuele begeleiding.

Vakantie of een andere reden dat je een les moet missen? Geen probleem. Je kunt je les inhalen bij een andere groep of apart met de docent. Zo hoef je nooit een les te missen!

Cursuslocatie

Trekkerweg 3c 1276 XP Huizen, ingang aan Weideweg.

Startdatum en lestijden

Najaar 2019:

Eerste les op dinsdag  10 september 19:00 - 21:30 uur, 8 lessen om de 3 weken
Eerste les op zaterdag  14 september 10:00 - 12:30 uur, 8 lessen om de 3 weken

Inschrijven via de knop "direct inschrijven" onderaan deze pagina, Wil je advies over welke opleiding het beste bij jou past neem dan contact op met Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45.