Workshops

Maak hieronder een keuze uit een van onze workshops!
 Terug
2 avonden
€ 125
Creatieve Concept Fotografie

Creatieve Concept Fotografie

Stel je hebt een tekening gemaakt, een schets van een boom, je geliefde, of een huis aan het water en dit beeld ga je omzetten naar een foto. Je bekijkt de foto maar vindt het beeld niet voldoende weergeven, hoe je het zou willen hebben. Het moet anders, fantasievoller of mysterieuzer.
Je wil andere kleuren, meer licht, sterren, bergen, een waterval of planten en dieren erbij hebben. Je gebruikt je fantasie als je gereedschap. Hoe doe je dat dan?

Daar zijn speciale apps of computerprogramma’s voor. Docent Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska gaat samen met jou op pad. Zij laat je kennismaken met deze apps en computerprogramma’s en laat je zien hoe je van het idee (concept) naar een foto kan toewerken, die zoveel mogelijk lijkt op het beeld wat je in je hoofd hebt.
Dat is wat creatieve concept fotografie is.

De workshop bestaat uit twee avonden.
De eerste avond maak je kennis met de docent, haar werk en het werk van andere kunstenaars. Je zal ook kennismaken met de apps en de computerprogramma’s en je gaat je idee al wat uitwerken samen met de docent en de andere cursisten.
De tweede avond is er ruimte om vragen te stellen, die je tijdens het proces van werken met creatieve programma’s tegen bent gekomen. Dit gebeurt in de groep zodat er van elkaar geleerd kan worden. Daarna zullen de resultaten gezamenlijk bekeken worden. Je krijgt feedback van de docent en je medecursisten. Je krijgt tips mee zodat je enthousiast verder kan met deze vorm van foto’s bewerken.

Voordat je met de workshop gaat beginnen krijg je een korte opdracht thuisgestuurd en daar ga je gedurende de workshop mee aan de slag.

Benodigde vaardigheden
- basiskennis fotografie is noodzakelijk;
- basiskennis nabewerking is handig.

Cursusdata voor deze workshop worden in overleg gepland. In verband met de verlengde corona maatregelen is deze cursus tijdelijk stopgezet. Cursussen en workshops zullen dit voorjaar gepland worden zodra het weer mogelijk is.
Wil je alvast meer informatie? Stuur een e-mail aan info@degooischefotoschool.nl

Kosten € 125 (inclusief BTW, koffie/thee).

Bij onze workshops kun je rekenen op veel individuele begeleiding en kleine groepen van maximaal 6 personen.

Cursuslocatie: Trekkerweg 3c 1276 XP Huizen, ingang aan Weideweg.

Tot ziens bij De Gooische Fotoschool!