Expositie Gemeentehuis Huizen

januari / februari 2023

Meer informatie over de exposanten

 Terug
Expositie Gemeente Huizen jan/feb 2023
Dick Vos

Dick Vosik ben 55 jaar en woon in Huizen. Mijn passie voor fotografie is ontstaan in 2020 na het aanschaffen van een spiegelreflex camera. Ik vind het heerlijk om in de natuur rond te struinen, buiten voel ik me dan ook op mijn best. Na het fotograferen van veel vogels wil ik mij verder ontwikkelen in natuurfotografie. De combinatie van het beleven van de natuur en fotografie geeft me een gevoel van vrijheid. Mijn favoriete plekjes zijn de Flevopolder maar ook de polder in Eemnes en rond de randmeren. Ook maak ik graag foto's vanaf mijn bootje op het Gooi en Eemmeer.

De eerste stappen van een Tureluur

Een zenuwachtige fluitende volwassen tureluur trekt mijn aandacht in de polder bij Eemnes en waarschuwt me dat ik uit de buurt moet blijven. Als ik naar beneden kijk zie ik op afstand dit kleine wonder oversteken. De opgetilde poot, een stap in de wijde wereld, zich nog van geen kwaad bewust. Opvallend is dat het lichaampje de vorm heeft van een ei. De poten zijn al in verhouding met de stelten waar hij op moet gaan lopen. f/5,6. Sluitertijd: 1/500. Focal Length: 400mm. ]

Oog in oog met een Edelhert

In de vroege ochten heb ik dit hert geschoten. Natuurlijk niet letterlijk maar met mijn fotocamera. De weerspiegeling van de zon op het gewei maakt zijn tooi koninklijk. Hij kijkt me aan en we vervolgen ieder ons weg.  Diafragma: f/5,6. Sluitertijd: 1/400. Focal Length: 400mm. 

Een Havik is klaar met de lunch

De Havik is honkvast en zoekt zijn voedsel binnen enkele honderden hectaren. Hij heeft het uiterlijk van een grote Sperwer. Een krachtige roofvogel die hier in het veld zijn prooi verorbert. Diafragma: f/5,6. Sluitertijd: 1/640. Focal Length: 400mm.