Expositie Bel gemeentehuis Eemnes

11 mei t/m 4 juli 2023

Meer informatie over de exposanten

 Terug
Thema: Buren. mei t/m juni 2023
Frank Bakker

Frank Bakker

Mijn naam is Frank Bakker, geboren in 1971.

Vanaf mij jeugd al heel veel bezig met fotografie. In mijn eigen doka ben ik veel aan het experimenteren geweest.
Ik heb een grafische opleiding (Design en Reprografie) gevolgd. Daarna heb ik gewerkt in de reprografie, toentertijd heel veel in de donkere camera gewerkt en veel mooie grote foto afdrukken gemaakt voor diversen musea in Amsterdam en omgeving. Begin jaren 90 compleet van analoog naar digitaal gegaan.
Hierdoor in de IT gerold en 24 jaar in de IT gewerkt maar altijd met fotografie bezig geweest. Sinds 7 jaar ben ik nu docent en lid van het kernteam bij de Gooische Fotoschool. Cursisten helpen met de techniek waardoor je je gereedschapskist steed verder vult om je verhaal nog mooier en sterker te kunnen maken.

Modelvliegen is mijn andere passie daardoor is dronefotografie een leuke aanvulling. Hiermee combineer ik het vliegen en fotograferen.

Thema Buren:

Ik heb er voor gekozen om op de rand van de 3 provincies (Utrecht, Noord Holland en de Flevopolder) 3 mooie panorama's te maken vanaf een meter of 100 in de hoogte.  De 3 buren met zo veel verschil vanaf dit (blaricum) punt.

Op elke Foto zijn de 3 provincies te zien.  Noord Holland vanaf deze grens redelijk volgebouwd (zelfs amsterdam is te zien)  Utrecht vanaf deze grens heel veel Natuur (Polder) en Floevoland het land van de Windmolens.