Expositie Voorthuizen 2022

Meer informatie over de exposanten

 Terug
Gina Valkenhoff

Gina Valkenhoff

Foto 1 = zonsopkomst Gooimeer in februari 2021.

Sinds lange tijd was het Gooimeer weer helemaal bevroren, dus de ultieme kans om op het ijs staand de zonsopkomst te gaan fotograferen. Met een wat langere sluitertijd van  1/60 en een diafragma van F/9.0 is deze foto ontstaan. Omdat ik in RAW fotografeer heb ik de foto iets moeten bewerken, maar zeker niet veel.

Foto 2 = gemaakt in het bos naast de Trappenberg in oktober 2021.

Een mooie herfstdag met mooie lichtval tussen de bomen. Al wandelend met mijn hond meerdere foto's gemaakt van plekken waar het licht tussen de bomen viel. Heel toevallig stond mijn jonge Duitse Herder er ook op.  ook deze licht bewerkt omdat het een RAW bestand is.  Deze heb ik uitgekozen omdat de grootsheid van het bos mooi uitkomt. De foto is gemaakt met een belichting van 1/100 en een diafragma van F/7.1

CV.

Ik ben een pure hobby fotograaf, al toen de kinderen klein waren maakte ik vooral foto's tijdens vakanties welke ik dan in een plakboek verwerkte.

Pas in 2019 ben ik meer en meer gaan fotograferen, vooral omdat ik in cursussen ben gaan volgen bij de Fotoschool , het virus is toen toegeslagen.

Mijn voorkeur ligt vooral op natuur/landschap en macro fotografie. In 2019 fotografeerde ik nog met een Panasonic Lumix ( bridgecamera ) maar toen ik de macro cursus ben gaan volgen ben ik overgestapt naar een Sony spiegelreflex ( de A65 ) zodat ik met macro lensen kon gaan werken. Sedert juni 2022 heb ik de stap gemaakt naar de Sony A7 ii ( full-frame) .