Nieuws en archief

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

 Terug
De Gooische Fotoschool
16 september 2020
Het Gooisch Fotografiecafé

Het Gooisch Fotografiecafé

Afgelopen seizoenen van het Gooisch Fotografiecafé waren een groot succes! In de nieuw heropende Krachtcentrale in Huizen vonden we een prachtige stek voor onze lezingen, in 'de Club' onder het café restaurant. 

Foto's door Jet Helsloot, Sander Den Oude en Evert Doorn. 

In september 2018 openden we met een fotografisch icoon uit Huizen, die iedereen wel kent: oorlogsfotograaf Eddy van Wessel. Zijn beelden met diverse reportages uit conflictgebieden (recent veel Syrië en Irak) maakten ook nu weer een enorme indruk. 

Selma van der Bijl (Naarden) kwam in oktober 2018. Zij vertelde over haar serie 'Goed geluk(t)' en de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren maakte om hier te komen. 

In november 2018 kwam food fotograaf Remko Kraaijeveld vertellen over de totstandkoming van de fotografie van het boek 'Winter BBQ' maar ook over de manier waarop hij zijn werk graag doet. 

Na een kleine stop in december 2018 kwam in januari 2019 kunstfotografe Diana Blok vertellen over de adembenemende kunst- en portretfoto's die zij de afgelopen decennia heeft gemaakt.  

In februari 2019 kwam Merlijn Doomernik vertellen over zijn portretfotografie. Wederom portretten dus, maar op een geheel andere manier tot stand gebracht. 

Maart 2019 was voor Charlotte Bogaert, die kwam vertellen over haar documentaire projecten 'Annie is er nog' en de serie over de straten in Nederland die de naam van Willem-Alexander dragen. 

Kars Tuinder kwam in april 2019 om te vertellen over zijn prachtige reisfotografie en het kunstproject 'Closed Buttons'. 

In mei 2019 was het de beurt aan Kadir van Lohuizen; een grote naam en bekend van onder andere zijn series 'Wasteland' en 'Via PanAm'. 

Juni 2019 kwam Jasper Doest, die een prachtig verhaal vertelde over zijn ontwikkeling als natuurfotograaf (van dierenportretten naar verhalenverteller die de link tussen mens en natuur legt). 

Eddy van Wessel is wegens groot succes in september 2019 nogmaals geweest. Zijn verhalen en foto's zijn zeer indrukwekkend.

Marijke Keijser kwam in november 2019 vertellen hoe bijzonder het is om een herinnering aan het afscheid van een dierbare vast te leggen. Tijdens deze lezing vertelde Marijke alles over haar ontwikkeling, ervaringen en de uitdagingen waar ze tegenaan is gelopen.

Januari 2020 gaf Ilvy Njiokiktjien de voorlopig laatste lezing van het Gooisch Fotografiecafé. Ilvy kwam vertellen over haar project Born Free. 

Stuk voor stuk geweldige (en diverse) fotografen, maar wat ze verbindt zijn de verhalen achter hun werk en de persoon en dat is precies wat onze gasten zo aansprak aan de lezingen.