Cursussen

Maak hieronder een keuze uit een van onze cursussen!
 Terug
Privé les
€ 75 inclusief BTW
Het ontwikkelen van een fotografisch concept

Het ontwikkelen van een fotografisch concept

Ben je al langere tijd bezig met fotograferen, heb je de basiscursussen fotografie achter de rug en wil je je als fotograaf verder ontwikkelen, dan kan je bij De Gooische Fotoschool op dit moment toch aan je vaardigheden als fotograaf blijven werken.

In groepsverband cursus krijgen is op dit moment, vanwege de landelijke maatregelen, niet mogelijk. Wat wel kan, is individueel les krijgen. Docent Ellen Neve neemt ruim de tijd om je te leren in concepten (ideeën) te denken en te fotograferen. Jouw wensen als fotograaf zijn leidend. Fotograferen is meer dan alleen het indrukken van het knopje van de camera. Je hoofd en hart werken mee in dat proces. Je persoonlijkheid als fotograaf zie je terug in de wijze waarop je fotografeert. Waar gaat je hart sneller van kloppen en hoe kan je dat in woord en beeld omzetten.

Een concept hoeft niet groots en meeslepend te zijn, vaak zit het al in je portfolio verstopt. Heb je een voorliefde voor bepaalde onderwerpen zonder dat je je dat bewust bent? Samen gaan we dat onderzoeken.
Je krijgt kleine opdrachten mee waarmee je aan de slag kunt.

Voorbeelden van een concept kunnen zijn: de schoonheid van bloemen, de boerin en haar dieren of een botenkerkhof.

Om de beelden van de afgedankte boten een extra laag mee te geven en anders naar de foto's te kijken is deze quote van Virginia Woolf (1882-1941) toegevoegd: "Waarom als het allemaal illusie was, zouden we de catastrofe niet prijzen? Of wat het ook was, dat de illusie vernietigde en de waarheid bracht!".

Zo worden beelden van een botenkerkhof een metafoor voor gebroken illusies en krijgt het een filosofische lading.

Uitgedaagd? Je bepaalt zelf je tempo en de afspraken worden per keer gemaakt. 

Tot ziens bij De Gooische Fotoschool!