Cursussen en Coaching

Maak hieronder een keuze uit een van onze cursussen!
 Terug
7 lessen
€ 310
Introductie in de Fotografie II

Introductie in de Fotografie II

Kan je al redelijk met je camera overweg, door ervaring of doordat je Introductie in de Fotografie I hebt gedaan, maar vind je de Cursus Fotografie voor Gevorderden nog te uitdagend? Dan is de Cursus Introductie in de Fotografie II echt iets voor jou.

We gaan je leren hoe jouw foto's meer indruk maken door de juiste beeldopbouw en compositie. Daarnaast nemen we diafragma, sluitertijden, ISO, witbalans weer door en gaan verder met onder andere scherpstelmethodes, AF/MF, verschil tussen meting van je belichting en de meting van de scherpte, belichten en correctie, zwart wit fotografie. Wat het verschil is tussen JPEG of RAW en nog veel meer instellingen. Je leert nog beter de functies van je camera te beheersen en hoe je deze toe kunt passen bij landschap-, portret- en flitsfotografie of dichtbij. En we geven je een introductie in Photoshop en Lightroom.

Na de cursus kun je eventueel verder met de Cursus Gevorderden in de Fotografie of de Cursus Concept en Compositie.

Voor deze cursus moet je een camera hebben waar je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Dat is bij de spiegelreflex en de systeemcompact-camera altijd het geval. Ook sommige compactcamera's hebben deze mogelijkheid. Vraag het ons als je twijfelt.

Iedere les krijg je opdrachten mee. Tijdens de volgende les bespreken we gezamenlijk de opdrachten, zo leer je ook veel van je medecursisten! Daarnaast oefen je veel tijdens de lessen zodat je wat je leert gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Bij onze opleidingen kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en kleine groepen: maximaal acht cursisten.

Kosten

Kosten van de cursus (7 lessen) bedragen € 310 inclusief lesmateriaal, btw en individuele begeleiding.

Vakantie of een andere reden dat je een les moet missen? Geen probleem. Je kunt je les inhalen bij een andere groep of apart met de docent. Zo hoef je nooit een les te missen!

Cursuslocatie

Trekkerweg 3c 1276 XP Huizen, ingang aan Weideweg.

Startdata en lestijden

Najaar 2019

Eerste les op maandag 2 september 19:15 – 21:30 uur, 7 lessen om de 3 weken. 
Eerste les op dinsdag 3 september 19:15 – 21:30 uur 7 lessen om de 3 weken
Eerste les op woensdag 4 september 10:00 – 12:00 uur 7 lessen om de 3 weken
Eerste les op woensdag 4 september 19:15 – 21:30 uur 7 lessen om de 3 weken
Eerste les op donderdag 5 september 19:15 – 21:30 uur 7 lessen om de 3 weken
Eerste les op zaterdag 7 september 10:00 – 12:00 uur 7 lessen om de 3 weken

Inschrijven via de knop "direct inschrijven" onderaan deze pagina, Wil je advies over welke opleiding het beste bij jou past neem dan contact op met Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45.

Het programma ‘Introductie in de Fotografie II’:

Les 1

Kennismaking, meegenomen werk bekijken.
Hierna gaan we het over de camera zelf hebben: Bestandsformaten, full frame camera en cropfactor, kleurprofielen. Objectieven en brandpuntsafstanden. Je krijgt een opdracht mee voor thuis.

Les 2

Compositie, sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, belichtingsdriehoek. Opdracht: Maak een opstelling en een foto met de automaat, analyseer de foto en probeer de foto te verbeteren in de handmatige stand.

Les 3

Witbalans, Grijskaart en Custom balance, over- en onderbelichten, Histogrammen. Opdracht: Maak een Foto van de opstelling met verschillende instellingen in de witbalans. Maken van foto met Custom balance / Grijskaart, voor de volgende les.

Les 4

Introductie Beeldbewerking Photoshop & Lightroom. Welke software is er (gratis en betaald). Openen van de RAW bestanden, Kleur aanpassingen. (witbalance, belichting, helderheid), Aanpassen formaat, aanpassen EXIF data. Opdracht: Foto die je gemaakt hebt in de handmatige stand bewerken met de software voor een nog beter resultaat.

Les 5

Scherpstelmethodes: spotmeting, AF/MF, scherpstelpunten, verschil tussen meting van je belichting en de meting van de scherpte. Daarna naar buiten voor een opdracht. (nieuws, straat, enzovoort).

Les 6

Zwartwit fotografie

Les 7

Eindpresentatie

Inschrijven via de knop "direct inschrijven" onderaan deze pagina, Wil je advies over welke opleiding het beste bij jou past neem dan contact op met Helen Hofman, tel. 06 - 15 11 54 45.