Cursussen

Maak hieronder een keuze uit een van onze cursussen!
 Terug
3 lessen
‚ā¨ 149
Lightpainting & Lightdrawing

Lightpainting & Lightdrawing

De dagen worden weer korter en de avonden langer. Het moment om met je camera prachtige beelden in het donker te maken.

In deze cursus leer je twee fotografie technieken: lightpainting (schilderen met licht) en lightdrawing (tekenen met licht). Het zijn leuke vormen van fotografie met veel ruimte voor creativiteit.
Lightpainting is een techniek waarbij je ‘’schildert’’ met lichtbronnen in een donkere omgeving. Je camera staat op een vaste plek en je werkt met lange sluitertijden. Met een lichtbron ga je de wereld om je onderwerp heen creëren.
Bij lightdrawing ”teken” je met licht. Het lijkt op lightpainting maar het is een techniek waarbij je werkt met open sluiter en bewegende lichtbronnen. We gaan werken met verschillende lichtbronnen om een beeld te creëren. Staalwol slingeren is daar één van. 

In plaats van alleen het vastleggen van een waarneembare afbeelding maak je, door te tekenen en te schilderen met licht, de afbeelding die de camera vastlegt. De resultaten zijn heel bijzonder omdat je een niet bestaande wereld creëert.
Met deze technieken kan je spectaculaire resultaten realiseren omdat je voor het oog een niet zichtbare wereld zichtbaar kan maken. Je kan bij lightpainting en lightdrawing een dagelijks onderwerp transformeren in een sprookjesachtig of futuristisch beeld. Elke foto is een verrassing!

De cursus bestaat uit 3 lessen. De eerste avond beginnen we met een stukje theorie en daarna gaan we direct aan de slag. De tweede avond gaan we veel foto's maken.
De derde avond gaan we aan de slag met het bewerken van de gemaakte foto's om het optimale resultaat te bereiken. Hiervoor is een laptop nodig en een fotobewerkingsprogramma. Heb je dat niet, geen enkel probleem maar geef het aan bij de inschrijving.

De docenten zijn Vincent Snoek en Frank Bakker. Voor deze cursus heb je een camera nodig die je manueel kunt instellen, een statief en warme kleding.
Kosten van de cursus € 149 (inclusief BTW).
Bij onze cursussen kan je rekenen op veel individuele begeleiding en kleine groepen, maximaal 6 personen.

Cursusdata 2022

Nader te bepalen.

Cursuslocatie: Holleblok 12, 1273 EG Huizen.

Tot ziens bij De Gooische Fotoschool!

‚ÄčInschrijven via de knop "direct inschrijven" onderaan deze pagina,