Nieuws en archief

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

 Terug
De Krachtcentrale
1 september 2019
Terugblik Seizoen 2018 /2019

Terugblik Seizoen 2018 /2019

Afgelopen seizoen van het Gooisch Fotografiecafé was een groot succes! In de nieuw heropende Krachtcentrale in Huizen vonden we een prachtige nieuwe stek voor onze lezingen, in 'de Club' onder het café restaurant. 

Foto's door Jet Helsloot, Sander Den Oude en Evert Doorn. 

In September openden we met een fotografisch icoon uit Huizen die iedereen wel kent: oorlogsfotograaf Eddy van Wessel. Zijn beelden met diverse reportages uit conflictgebieden (recent veel Syrië en Irak) maakten ook nu weer een enorme indruk. 

Daarna kwam Selma van der Bijl (Naarden) spreken in oktober. Zij vertelde over haar serie 'Goed geluk(t)', en de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren maakte om hier te komen. 

In november kwam food fotograaf Remko Kraaijeveld vertellen over de toestand koming van de fotografie van het boek 'Winter BBQ', maar ook over de manier waarop hij zijn werk graag doet. 

Na een kleine decemberstop kwam in januari kunstfotografe Diana Blok vertellen over de adembenemende kunst- en portretfoto's die zij de afgelopen decennia heeft gemaakt. 

In februari kwam Merlijn Doomernik vertellen over zijn portretfotografie. Wederom portretten dus, maar op een geheel andere manier tot stand gebracht. 

Maart was voor Charlotte Bogaert, die kwam vertellen over haar documentaire projecten 'Annie is er nog' en de serie over de straten in Nederland die de naam van Willem-Alexander dragen. 

Kars Tuinder kwam in april langs, om te vertellen over zijn prachtige reisfotografie en het kunstproject 'Closed Buttons'. 

In mei was het de beurt aan Kadir van Lohuizen; een grote naam en bekend van onder andere zijn series 'Wasteland' en 'ViaPanAm'. 

Het seizoen werd uiteindelijk afgesloten door fotograaf Jasper Doest, die een prachtig verhaal vertelde over zijn ontwikkeling als natuurfotograaf (van dierenportretten naar verhalenverteller die de link tussen mens en natuur legt). 

Stuk voor stuk geweldige (en diverse) fotografen, maar wat ze verbindt zijn de verhalen achter hun werk en de persoon, en dat is precies wat onze gasten zo aansprak aan de lezingen. 

Aan de deur vragen we een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50.
Na de lezing nog zin in een heerlijk diner of gezellige borrel in het Café Restaurant De-krachtcentrale? Ga voor het menu en reserveren naar www.caferestaurantdekrachtcentrale.nl