Cursussen

Maak hieronder een keuze uit een van onze cursussen!
 Terug
7 lessen + expositie
€399
Van Concept naar Expositie

Van Concept naar Expositie

Deze cursus is bedoeld voor amateur-fotografen die willen leren werken vanuit een concept, een idee dat je uitwerkt naar een samenhangende fotoserie of presentatie (expositie). Wij leren je alle stappen om daar te komen.

Je maakt foto’s rondom een door jouw gekozen thema en leert meerdere opnamen te combineren tot een prachtige eindpresentatie. De zeggingskracht van je eindproduct wordt mede bepaald door het kunnen hanteren van de compositieregels in combinatie met jouw kennis van opnametechniek. 

De kennis van de basiscursussen Fotografie 1 en 2 wordt daarom verondersteld aanwezig te zijn bij deelnemers. Een intake gesprek en portfolio review is onderdeel van toelating van deze cursus. 

Belangrijke cursusonderdelen zijn:

  • het vinden van een thema door middel van een moodboard en een storyboard;
  • het uitwerken van het thema naar een concept (plan van aanpak);
  • het uitvoeren van dit concept door het maken van foto’s en het juist toepassen van opnametechniek en compositieregels;
  • het samen ontwikkelen van een presentatie en inrichten van de expositie.

Elke les krijg je opdrachten mee, die de volgende les gezamenlijk besproken worden door middel van tussentijdse presentaties. Zo leer je ook van je medecursisten.

Voor deze cursus moet je een digitale camera hebben, waar je diafragma en sluitertijd kunt instellen.

Kosten € 399,- inclusief BTW, lesmateriaal, koffie/thee en expositieruimte. De kosten van het afdrukken van de foto’s zijn niet inbegrepen. De hoogte hiervan is afhankelijk van je budget en keuzes omtrent je presentatie. Je eigen werk neem je na afloop van de expositie uiteraard mee naar huis. 

De cursus bestaat uit 7 lessen en een expositie. Tijdens de schoolvakanties en feestdagen worden er geen lessen gegeven.

Bij deze cursus kun je rekenen op intensieve begeleiding van onze docenten Ellen Neve en Evert Doorn, in een kleine groep van maximaal 6 personen.

Cursuslocatie: Trekkerweg 3c 1276 XP Huizen, ingang aan Weideweg.

Cursusdata 2021

In verband met de verlengde corona maatregelen is deze cursus tijdelijk stopgezet. Cursussen en workshops zullen dit voorjaar gepland worden zodra het weer mogelijk is.
Cursisten, die zich reeds hebben ingeschreven, zijn hierover geïnformeerd en hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op via info@degooischefotoschool.nl.

Tot ziens bij De Gooische Fotoschool!

Inschrijven via de knop "direct inschrijven" onderaan deze pagina.